Vijfde leerjaar

Veilig verkeer in Geluveld

Toen we gingen wandelen om de gevaarlijke verkeerssituaties eens op te zoeken in Geluveld, kwamen we tot de vaststelling dat er nog veel plaatsen zijn waar er wat verbetering mogelijk is : meer zebrapaden, fietspaden, smalle voetpaden, en ook veel mensen die in hun auto zitten te bellen !!! We staken de koppen bij elkaar en besloten daartegen te protesteren. We maakten spandoeken met leuke slogans en gingen daarna op stap ! Benieuwd of je ze kan lezen ?

De Sint op school

Vrijdag is de Sint met 2 Pieten naar onze school gekomen. Helaas 2 dagen te laat door een fout van de Pieten, maar alles is toch nog goed gekomen. ’s Morgens hebben we hen opgewacht aan de kleuterschool en wat later is hij ook bij ons gekomen in de turnzaal. Het was heel leuk , want de Pieten hebben zelf samen met ons gebasket. Ze hadden ook allerlei leuke cadeautjes bij : spelletjes, boeken, strips, … In de namiddag hebben we ons verkleed en zelf mutsen gemaakt, en meester heeft ons zwart geschminkt met kurk om dan achteraf op stap te gaan door de straten van Geluveld. We belden aan bij de mensen en hebben gedanst en gezongen. In ruil daarvoor kregen we heel wat lekkernijen en wat zakgeld, waarmee we later iets leuks zullen kopen. Alvast een dikke merci voor de leuke attenties. We vonden het allemaal een superleuke dag !

 

Halloween in de klas

Op vrijdag 29 oktober hebben we Halloween gevierd in de klas. Na het verkleden hebben de leerlingen vleermuizen leren tekenen. En daarna werden de stoelen aan de kant geschoven en hebben we gedanst op griezelmuziek. (extra foto van de dag van de jeugdbeweging)

Wielermuseum Koers

Na ons Indiaproject volgde in de namiddag een bezoek aan het wielermuseum “Koers” in Roeselare. Daar hebben we heel wat bijgeleerd over de geschiedenis van de fiets. We mochten er zelfs één voor één eens opzitten op zo’n oud model. We konden wel niet met onze voeten aan de pedalen. Achteraf waren er allerlei leuke zoekopdrachten en konden we genieten van hele leuke filmpjes. Kijk maar mee !

Indiaproject

Samen met het 6de leerjaar hebben we gewerkt rond het Indiaproject van Studio Globo. Na heel wat leuke activiteiten in de klas mochten we op dinsdag zelf in levende lijve ervaren hoe het eraan toegaat in India. In Roeselare is er een inleefatelier waar we zogezegd met het vliegtuig naar India gingen en daar mochten we allerlei activiteiten doen. Heel interessant allemaal! Geniet maar mee van de foto’s.

Bosdag

Op maandag 11  oktober zijn we met onze klas met de fiets naar De Palingbeek geweest. ’s Morgens hebben we onder begeleiding van een gids heel wat bijgeleerd over hoe de dieren overleven in de winter. Dit deden we aan de hand van allerlei leuke spelletjes. Tof was dat ! Na de middagpauze was er het toffe ganzenspel. Toen moesten we nog terugkeren met de fiets naar school. We waren precies op tijd.

Groenten en fruit

Blokkenbouwsels

Individuele foto’s

 

Het nieuwe schooljaar

Om het nieuwe schooljaar in te zetten hebben de kinderen allerlei hapjes klaargemaakt en hebben we er eentje op gedronken. Ondertussen keken we naar de voorstellingen van de andere kinderen die hun vakantieverhalen vertelden met vingerpoppetjes. Santé !