Vijfde leerjaar

Receptie nieuwe schooljaar samen met het 6de

Om het nieuwe schooljaar goed te starten hebben het 5de en het 6de leerjaar een receptie gehouden. Enkele kinderen mochten de hapjes verzorgen, ander mochten de glazen versieren, en nog anderen zorgden voor wat entertainment : verhalen spelen met vingerpoppetjes. Achteraf werd er flink getoast op het nieuwe schooljaar. Zelfs de ouders aan de schoolpoort konden meegenieten !

Individuele foto’s

Bouwsels maken

In de lessen meetkunde leerden de kinderen over het tekenen van plattegronden en aanzichten van bouwsels. Dit mochten ze dan ook eens uitproberen met hun eigen gemaakte constructies.

Bosdag

Op maandag 23 september zijn we met z’n allen naar de Palingbeek getrokken. In de voormiddag kregen de kinderen les over het hoe en waarom composteren a.d.h.v. allerlei spelletjes. We brachten zelfs zaadjes mee die we in onze eigen gemaakte compostgrond hebben geplant. In de namiddag was er zoals gewoonlijk ons bosspel. Het was een toffe dag !

Knutselen met groenten en fruit

Halloweenfeestje in klas

Sint en Piet op school

Donderdag 7 en vrijdag 8 november stonden helemaal in het teken van de Sint. ’s Morgens hebben we de twee kindervrienden onthaald in de kleuterschool, waar elke klas een demonstratie gaf van een leuk spelletje uit de goeie ouwe tijd voor op de speelplaats. Wij hebben leren knikkeren. In de namiddag zijn ze dan naar onze klas gekomen : we kregen heel wat leuke pakjes : vele strips, bouwdozen van dino’s,  gezelschapsspelletjes, … en natuurlijk ook wat snoep. Met de nicnacjes hebben we Franse woordjes gemaakt. We leerden ook een liedje en een dansje : Linkerbeen, rechterbeen, … Op vrijdag hebben we met de spelletjes gespeeld. Daarna hebben we zelf Sint en Piet kleren gemaakt, om dan op stap te gaan in het dorp. We gaven daar een mooie vertoning van ons dansje, en kregen in ruil daarvoor heel wat lekkers en wat centjes. Het waren twee supertoffe dagen, en nu maar wachten tot hij bij ons thuis langskomt. We zijn allemaal “heel braaf” geweest !

Rode duivels in de klas ?

Oh neen  : Rode neuzendag !!!

De banaan

Voordragen in klas :