Vijfde leerjaar

Daar is de lente !

Met de klas zijn we op stap geweest om allerlei lentebloemen te zoeken. We bespreken die in de klas en zullen ze drogen tussen kranten. Binnen enkele weken zullen we ze in ons plakboek kleven !

 

 

Muzieklesop straat

Annelies, onze muziekjuf, had allerlei instrumenten meegebracht naar school : gitaren, violen, cello, banjo, … We kregen allemaal een muziekinstrument toegewezen, waarop we een eenvoudige oefening moesten uitvoeren. En waar konden we dat beter doen bij dit prachtige weer : buiten natuurlijk !

Maart : jeugdboekenmaand en zoveel meer

Maand maart is jeugdboekenmaand. Jeugdauteur Frank Pollet heeft ons een uurtje goed kunnen entertainen. We kregen van de gemeente en de ouderraad per klas een aantal nieuwe boeken. We zijn er volop mee aan het werk. Ondertussen was er ook pyjamadag en … meesters verjaardag ! De kinderen hebben mij een zeer leuke dag bezorgd !

Carnaval

Dit jaar moesten we carnaval vieren in onze eigen bubbel. Gedurende de ganse week moesten we verschillende opdrachten uitvoeren : ezeltje prik je, sjoelen, stickers zoeken, …  In de klas leerden we maskers tekenen uit één lijn. We deden ook enkele leuke spelletjes in de turnzaal : kousenbroekmaaiertje, blindemuurtje, … Emiel bleek uiteindelijk de winnaar te zijn. Op vrijdag was er nog de verrassing : lekkere pannenkoeken smullen !

 

Burchten bouwen met veelvlakken

Ballonboot

In de lessen techniek kregen de kinderen de opdracht een boot te maken die kan varen zonder gebruik te maken van motoren of wind. De kinderen gingen flink aan het denken en gingen aan de slag. Hier enkele foto’s van de knutselactiviteit. Voor het testen van de boten moeten ze nog wat geduld hebben tot we het zwembad op de speelplaats zetten deze zomer. Benieuwd wat de resultaten zullen zijn. De eerste indruk is alleszins  goed !

Veilig Geluveld

Tijdens de verkeersles zijn we op stap geweest door Geluveld en alle gevaarlijke verkeerssituaties gezocht. We kwamen tot de conclusie dat er nog heel wat kan gedaan worden in onze gemeente om de veiligheid te verbeteren : zebrapaden tekort, geen fietspad, … Wij vonden dat we dit niet zomaar konden opzij schuiven, en zijn onmiddellijk in actie getreden ! Kijk maar mee !

Kerst in de klas

Tijdens de laatste week voor Kerstmis hebben de leerlingen heel wat activiteiten gedaan rond kerst : hier zijn de foto’s van hun toneeltje en enkele knutselactiviteiten.

Uitstap : Reclame spotten in Geluveld

Halloween in klas

Bosdag

Op maandag zijn we naar jaarlijkse traditie naar de Palingbeek geweest. Dit jaar moest dit wegens corona met de fiets. Dit is aardig gelukt. ’s Morgens hadden we een workshop over “De Ransel”(i.v.m.W.O. I). In de namiddag was er het vertrouwde bosspel, dat meester Jens in een nieuw jasje had gestoken.

Lang zullen we lezen

In teken van ons thema van dit schooljaar, hebben we even uitgepluisd welke soorten boeken aanwezig zijn in onze klas. En dat zijn er heel wat !

Knikkertornooi

Met de klas hebben we geleerd hoe je correct moet knikkeren. Uiteindelijk hebben we een tornooi georganiseerd met de klas !

Knutselen met groenten en fruit

Bouwsels

Tijdens de meetkundeles hebben de kinderen bouwsels gemaakt. Daarvan moesten ze dan de plattegrond , voor- en achteraanzicht, en de zijaanzichten tekenen. Dit is aardig gelukt !

Receptie nieuw schooljaar

Om het nieuwe schooljaar in te zetten hebben de kinderen toastje gemaakt en verhaaltjes voorbereid met vingerpoppetjes. Tijdens de voorstelling van de verhalen hebben we geklonken op het nieuwe schooljaar.

Individuele foto’s