Vijfde leerjaar

Suikerhuisjes bouwen

In de lessen techniek hebben we geleerd hoe je een huis moet bouwen in metselverband. Dit hebben we ook eens uitgeprobeerd.

Verkeersdag

Wat een zeer leuke dag moest worden is letterlijk en figuurlijk in het water gevallen. Toch hebben we er het beste van gemaakt. We hebben al onze fietsen gecontroleerd of ze in orde waren. Resultaat : de ene was al wat beter in orde dan de andere. Achteraf moesten we nog een parcours afleggen die de mensen van Kidz on wheels hadden opgesteld. Dat zag er makkelijker uit dan het was. Achteraf legden we nog een 2de parcours af, die we nagebouwd hadden van de quiz die we speelden in de klas. De wandeling van de namiddag hebben we wat uitgesteld. Maar uitgesteld is niet afgesteld !

Samen lezen met de kinderen van het derde

Operatie proper

Lentewandeling

Dinsdag maakten we een lentewandeling. De opdracht was om zoveel mogelijk bloemen te vinden, om ze daarna te drogen en er een herbarium van te maken.

 

Oriëntatieloop in de Palingbeek

Op dinsdag 30 april gingen we met de fiets naar de Palingbeek om er een oriëntatieloop te doen. ’s morgens kregen we een steroefening : we moesten telkens een aangeduide plaats op de kaart proberen te a.d.h.v. de legende, en dan terugkeren. Dat verliep uitstekend ! In de namiddag moesten we dan ook in groepjes een parcours afleggen, maar dan om het snelst. Dit is zeer goed verlopen, want de begeleider vertelde ons dat hij geen enkele groep terug verwachtte binnen het uur, maar…. alle groepjes waren al terug tussen de 45 en de 50 minuten ! Dit had hij nog nooit meegemaakt. Dus een dikke pluim voor de hele klas ! 

 

Koersmuseum te Roeselare

Na het bezoek aan ‘India’, gingen we in de namiddag naar het Koersmuseum in Roeselare. Dit was ook een leuke ervaring : we kregen heel wat uitleg, trokken verschillende truitjes van de renners aan, en achteraf mochten we in groepjes allerlei opdrachten uitvoeren.

Project India

In de klas hebben we geleerd over hoe de mensen leven in India. Dat was heel heel tof, maar het allerleukste was toen we ons volledig konden inleven in Studio Globo, waar we ons volledig konden uitleven in een nagebouwde Indische stad. Er waren heel wat leuke activiteiten.

Voorlezen voor de kleutertjes

Op vrijdag 19 april zijn we naar de kleuterschool geweest om daar voor te lezen voor de kleutertjes van het 2de kleuter. Het waren leuke prentenboeken en het was ook heel plezant om de verhalen te kunnen uitbeelden.

Pyjamadag

Met de fiets naar de bib

Met de fiets trokken we richting kasteeldomein in Zonnebeke. Daar werden we hartelijk verwelkomt door de schrijfster Vera Van Rentergem. Ze heeft ons spannende verhalen verteld, waardoor we onmiddellijk (in het teken van de jeugdboekenmaand) zijn beginnen lezen aan een van haar “Oscar” boeken.

 

 

Sporten in de bewegingsles

Op de tonen van Rise van The Jonas Brothers mochten de kinderen zich volledig uitleven : zoveel mogelijk sportmoves uitbeelden !

 

Complimentendag

Iedereen gaf elkaar heel wat complimenten. En die verdienen ze vast en zeker !

 

Juf Floor leert ons ukelele spelen

 

Op een onbewoond eiland

Iedereen kan waarschijnlijk wel dit lied meezingen, maar bij ons leven we ons daar volledig in in. En dat dankzij onze lessen WO en techniek. De kinderen zijn in groepjes aangespoeld op een onbewoond eiland en moeten allerlei dingen bouwen en voorzien : een stevige brug bouwen, een hut voorzien van zonnepanelen, een windmolen maken en een waterrad laten draaien. Tenslotte moeten ze ook nog zorgen dat ze niks tekort komen aan voeding. Het is een lang traject, maar het eindresultaat krijgen jullie te zien tegen de paasvakantie. Hier zijn al enkele foto’s van de kinderen die heel druk aan het werk zijn.

 

Carnaval

In de week voor de krokusvakantie hebben we heel wat gekke dingen gedaan, want dat is ook de carnavalperiode. Iedere dag kwamen de kinderen anders verkleed naar school. Maar op vrijdag was het top : verkleden, dansen, muziekles met de ukeleles met juf Floor, allerlei spelletjes, meester ‘versieren’, enz. Hier zijn wat sfeerfoto’s.

Netbaltornooi

 

De laatste week voor kerst

Koekjes bakken voor de winterwandeling

Grootouders op bezoek

Op donderdag en vrijdag hadden we het geluk heel wat grootouders te mogen ontvangen op onze school. Dat was ook zo in onze klas. Hier volgen enkele foto’s.

 

Wilde bandieten op onze school ?

Neen hoor ! Het waren de kinderen van het 5de die een spel gespeeld hebben : met een kousenbroek over het hoofd (met 2 tennisballen in) zo snel mogelijk alle bekers proberen omver te zwaaien. We hebben heel wat afgelachen !

 

Sint en Piet op school

Vorige vrijdag zijn de Sint en Piet naar onze school gekomen. We hebben leuke spelletjes , strips en snoepjes gekregen. In de namiddag zouden we op stap gaan als Sint en Piet, maar het barslechte weer dacht daar anders over, zodat we op school moesten blijven. Dat was een echte ontgoocheling voor de kinderen. Maar uiteindelijk hebben we nu toch wat visjes in de klas, dankzij wat sponsoring. Waarvoor hartelijk dank !

Halloween in de klas

Operatie proper

Vandaag dinsdag 17 oktober zijn we afval gaan verzamelen langs de Kasteelstraat en vlakbij het voetbalplein. Ongelooflijk wat we allemaal vonden : kabeltje voor I-phone, lederen voetballen, glazen flessen, enorm veel blikjes en plastic flessen, sigarettenpeuken à volonté. Hopelijk gaat het de volgende keer de goede kant uit, en gaan mensen verstandiger op met hun afval.

Veilig Geluveld

Tijdens de verkeersles zijn we op stap geweest om de gevaarlijke punten op te sporen in onze gemeente. Stoppen aan de stoplijn, niet telefoneren achter het stuur of op de fiets, zebrapad aan het OC, … Achteraf hebben we spandoeken gemaakt om te gaan protesteren langs de weg. We kregen heel wat dikke duimen van de voorbijgangers.

Knikkertornooi

Vandaag, donderdag 5 oktober hebben we leren knikkeren. Jelke heeft de gouden medaille gewonnen, na een spannenede finale tegen Karam.

 

Over (’t) leven in het bos

Donderdag 02 oktober : met de fiets naar de Palingbeek. In de voormiddag leerden we over hoe dieren zich aanpassen om te overleven in het bos. In de namiddag was er het bosspel.

 

Loopcross

Proficiat aan iedereen die heeft meegelopen, maar een dubbel dikke duim voor Jelke die voor onze klas zilver behaalde !

Sportdag op de Rodeberg

Op maandag 25 september was het sportdag : het was een superleuke dag ! Er was een hoogteparcours, we deden een deathride, we leerden boogschieten, en in de namiddag mochten we een vlot bouwen, om er achteraf mee te varen. Het was een modderig, maar een tof allegaartje !

Een dagje Brussel

Op donderdag zijn we in de gietende regen een dagje naar Brussel geweest. Dit deden we met de trein : voor vele leerlingen een hele belevenis. We stapten op in Menen en reden tot in Brussel-Centraal. We brachten eerst een bezoek aan het Vlaams Parlement. Onder leiding van een gids hebben we heel wat bijgeleerd. We hebben zelfs plaats mogen nemen in de stoelen van de volksvertegenwoordigers. Na de middag was voor de meesten het hoogtepunt : een bezoek aan de VRT ! We bezochten er de tv-studio’s van FC De Kampioenen, Het Nieuws, … en de radiostudio’s : bij MNM mochten we zelfs een babbeltje slaan met DJ Maureen Vanherberghen, die we nog kennen van Ketnet. Wat later bezochten we ook nog de studio van Karrewiet, waar we de presentatoren Jelle en Annabet mochten interviewen. Als kers op de taart kwamen we nog Helmut Lotti tegen ook : hij heeft voor ons gezongen en we mochten nog samen op de foto ook ! Het was een hele toffe belevenis. Geniet mee van de foto’s :