Vijfde leerjaar

Muziek met juf Floor

In de muziekles bij juf Floor leerden we allerlei nieuwe muziekinstrumenten kennen. Die mochten we dan ook een beluisteren en zelf uitproberen.

Bruggen bouwen

Opdracht : bouw een zo stevig mogelijke brug. De resultaten waren totaal verschillend :

Knikkertornooi

In de WO-lessen leerden we over oude spelletjes die kinderen vroeger speelden op de speelplaats. Dit wilden we ook wel eens proberen en zo organiseerden we een knikkertornooi. Het was een superspannende finale tussen Juliette en Ralph ! De uiteindelijke winnaar werd ………………………………………. Ralph ! Proficiat !

Sint en Pieten 

Vandaag donderdag 10 november kwam de Sint op bezoek. ’s Morgens zongen we het lied “Daar wordt op de deur geklopt” in de hiphop-versie in het West-Vlaams. Toen hij bij ons in de klas kwam, hebben we een dansje gedaan en kregen we leuke cadeautjes : spelletjes, scheurkalender van de Kampioenen, boeken en strips, enz. In de namiddag hebben we met de spelletjes gespeeld, en daarna zijn we op stap geweest langs de deuren in Geluveld. We hebben heel wat leuke dingen gekregen van de mensen, waarvoor dank ! Het was een hele toffe dag ! Hier zijn enkele foto’s :

Halloweenfeestje in de klas

FC De Kampioenen

In de dramalessen mochten de kinderen een verhaal van FC De Kampioenen naspelen.

 

 

Dag van de jeugdbeweging

 

Knutselen met groenten en fruit

Bekijk de verrassende resultaten !

Hoekenwerk 1

Naar de Palingbeek

Op maandag 3 oktober zijn we met de fiets naar de Palingbeek geweest. In de voormiddag krijgen we heel wat uitleg door een gids over de ransel, de rugzak van een soldaat uit WO I. In de namiddag speelden we naar jaarlijkse traditie ons bosspel. En uiteindelijk terug met de fiets naar school. We hadden echt geluk met het mooie weer !

Dag van de sportclub

Hieronder vind je enkele foto’s van de kinderen die aangesloten zijn bij een of andere sportclub :

Blokkenbouwsels

In de meetkundeles moesten de leerlingen in groepjes de verschillende aanzichten en het plattegrond van hun eigen gecreëerde bouwsels leren tekenen. Hier zie je hen aan het werk in de turnzaal.

Individuele foto’s

In ons jaarthema rond kunst hebben we onze gezichten verwerkt in een kunstwerk : de resultaten kunt u bewonderen in de gang van onze school. De gewone individuele foto’s die daarvoor werden gebruikt heb ik hier op de website geplaatst.

 

Het nieuwe schooljaar

Op vrijdag 2 september hebben we geklonken op het nieuwe schooljaar : enkele leerlingen van het 5de en het 6de hebben verhalen gebracht over de voorbije vakantie met vingerpoppetjes, anderen hebben versiering gemaakt voor de glazen, en nog anderen hebben toastjes mogen maken . Samen hebben we geklonken op het nieuwe schooljaar : Santé !