Vijfde leerjaar

Carnaval op school

Een periode om eens gek uit de hoek te komen op school is wel de carnavalperiode ! Hier volgen enkele foto’s van de kinderen die zich verkleedden in de klas ! De overige foto’s van het carnavalsfeest in de zaal, vindt u terug op de startpagina !

Schaatsen te Gullegem

Leuke sportieve namiddag voor de kinderen. Gelukkig terug naar school zonder gebroken armen of benen !

Spaghettifestijn

Op woensdag 17 januari hebben de leerlingen van het vijfde, in het thema techniek rond voedsel, zelf spaghetti klaargemaakt. Dankzij de deskundige hulp van juf Severine is alles zeer vlot verlopen : groenten snijden, in de potten roeren, tafel dekken, en natuurlijk ook lekker smullen achteraf ! Het was een leerrijke ervaring voor de kinderen. Sommigen hebben zelfs beloofd het thuis nog eens over te doen ! Zie maar naar de foto’s !

Knutselen met groenten en fruit

Op stap als Sint en Piet

Halloween in klas

Schaalberekening

In de lessen ruimte leren de kinderen werken met schaalberekening. Hier meten de kinderen de speelplaats op , om dan achteraf in verkleinde weergave op papier te tekenen.

Bijwonen herdenking WO I : Nieuw-Zeeland

Bosdag

Op maandag 2 oktober zijn we met onze klas naar de Palingbeek getrokken om er een hele leuke bosdag te beleven.

In de voormiddag leerden we hoe we moesten composteren. Na heel wat uitleg van de compostmeester, mochten we zelf aan de slag !

Uiteindelijk heeft iedereen van onze klas het compostdiploma behaald ! Een dikke duim voor onszelf !

Na onze picknick ’s middags was er in de namiddag traditiegetrouw een bosspel ! We hebben flink wat (kilo)meters gelopen !

Geniet mee van de foto’s !

Bouwsels

In de lessen ruimtelijke ordening leerden de kinderen plattegronden tekenen van hun eigen gemaakte bouwsels.

Hoekenwerk in de derde graad

Elke dinsdagnamiddag werken het vijfde en zesde leerjaar samen tijdens de les hoekenwerk. Een groepje grasduint in de klasbibliotheek (boekenhoek), een groepje schrijft zelf een gezelschapsspelletje (schrijfhoek), een groepje maakt een stroomkring (techniekhoek), een groepje speelt Trivial Pursuit (spelhoek), een groepje maakt oefeningen op de I-pad (taalhoek) en een groepje experimenteert met water (experimenteerhoek).

 

Individuele foto’s

Welkom in de derde graad! – vrijdag 1 september

Deze namiddag werkten we, met het vijfde en zesde leerjaar, in verschillende groepjes. Een groepje maakte toastjes, een groepje versierde glazen en een groepje bracht een toneeltje met zelfgemaakte vingerpopjes. We toastten op het nieuwe schooljaar, welkom in klas 5 en 6!