Vijfde leerjaar

Receptie nieuwe schooljaar samen met het 6de

Om het nieuwe schooljaar goed te starten hebben het 5de en het 6de leerjaar een receptie gehouden. Enkele kinderen mochten de hapjes verzorgen, ander mochten de glazen versieren, en nog anderen zorgden voor wat entertainment : verhalen spelen met vingerpoppetjes. Achteraf werd er flink getoast op het nieuwe schooljaar. Zelfs de ouders aan de schoolpoort konden meegenieten !

Individuele foto’s

Bouwsels maken

In de lessen meetkunde leerden de kinderen over het tekenen van plattegronden en aanzichten van bouwsels. Dit mochten ze dan ook eens uitproberen met hun eigen gemaakte constructies.

Bosdag

Op maandag 23 september zijn we met z’n allen naar de Palingbeek getrokken. In de voormiddag kregen de kinderen les over het hoe en waarom composteren a.d.h.v. allerlei spelletjes. We brachten zelfs zaadjes mee die we in onze eigen gemaakte compostgrond hebben geplant. In de namiddag was er zoals gewoonlijk ons bosspel. Het was een toffe dag !

Knutselen met groenten en fruit

Halloweenfeestje in klas

Sint en Piet op school

Donderdag 7 en vrijdag 8 november stonden helemaal in het teken van de Sint. ’s Morgens hebben we de twee kindervrienden onthaald in de kleuterschool, waar elke klas een demonstratie gaf van een leuk spelletje uit de goeie ouwe tijd voor op de speelplaats. Wij hebben leren knikkeren. In de namiddag zijn ze dan naar onze klas gekomen : we kregen heel wat leuke pakjes : vele strips, bouwdozen van dino’s,  gezelschapsspelletjes, … en natuurlijk ook wat snoep. Met de nicnacjes hebben we Franse woordjes gemaakt. We leerden ook een liedje en een dansje : Linkerbeen, rechterbeen, … Op vrijdag hebben we met de spelletjes gespeeld. Daarna hebben we zelf Sint en Piet kleren gemaakt, om dan op stap te gaan in het dorp. We gaven daar een mooie vertoning van ons dansje, en kregen in ruil daarvoor heel wat lekkers en wat centjes. Het waren twee supertoffe dagen, en nu maar wachten tot hij bij ons thuis langskomt. We zijn allemaal “heel braaf” geweest !

Rode duivels in de klas ?

Oh neen  : Rode neuzendag !!!

De banaan

Voordragen in klas :

Kerst op school

Deze week hebben de kinderen een kersttoneeltje voorbereid rond “De verstrooide kerstman”. Op donderdag was er dan de vertoning van de verschillende stukjes aan de andere klassen. Iedereen was super enthousiast. Op vrijdag was er een kerstfeestje in klas. Om beurten mochten de kinderen een mopje of een raadseltje vertellen of een spelletje spelen met de klas. Dan mocht iedereen een pakje kiezen van onder de kerstboom. Ondertussen genoten we van een lekker stukje ijstaart en een heerlijk glaasje kinderchampagne. Geniet van de foto’s en vooral van de komende feestdagen !

Spaghetti op school

Naar jaarlijkse traditie hebben we met het 5de leerjaar weer zelf spaghetti gemaakt. Eerst werd er uitleg gegeven over hoe we te werk zouden gaan, en welke ingrediĆ«nten erbij moesten. Daarna gingen we aan de slag : de groenten snijden, in de potten roeren, het vlees braden, de tafel dekken, … en dit alles onder het toeziend oog van juf Lore, die alles in goede banen leidde. Waarvoor hartelijk dank ! Iedereen heeft zijn beste beentje voorgezet ! Achteraf bleven we natuurlijk op school om van onze maaltijd te genieten, en dit samen met het 6de leerjaar. Eerst hebben we getoast op het nieuwe jaar en daarna was het smullen maar ! Heel wat leerlingen hebben ook hun beste beentje voorgezet om te helpen afruimen ! Dikke pluim daarvoor ! Hier volgen een hele reeks foto’s ! Veel kijkplezier !

Schaatsen te Kortrijk

Hier volgen enkele foto’s van op de schaatspiste. Het zijn er niet veel wegens platte batterij. Meer foto’s kan je terugvinden bij algemeen. Het was alvast een leuke en sportieve voormiddag !

Carnaval op school

Op 21 februari vierden we carnaval op school. We opteerden voor het concept “Fata Morgana”: elke klas kreeg een opdracht die ze moesten voorbereiden tegen carnaval. Voor het 5de was de opdracht : 10 carnavalsliedjes uitbeelden, waarvan de andere kinderen van de school de titels moesten kunnen raden. Ze hebben dat super gedaan, en hebben een ster verdiend. Achteraf was er nog een korte fuif. Hier ziet u enkele foto’s van de kinderen die prachtig uitgedost waren.

Bibberspiralen

Verkeerswandeling

Suikerhuisjes