Vijfde leerjaar

Over (’t) leven in het bos

Donderdag 02 oktober : met de fiets naar de Palingbeek. In de voormiddag leerden we over hoe dieren zich aanpassen om te overleven in het bos. In de namiddag was er het bosspel.

 

Loopcross

Proficiat aan iedereen die heeft meegelopen, maar een dubbel dikke duim voor Jelke die voor onze klas zilver behaalde !

Sportdag op de Rodeberg

Op maandag 25 september was het sportdag : het was een superleuke dag ! Er was een hoogteparcours, we deden een deathride, we leerden boogschieten, en in de namiddag mochten we een vlot bouwen, om er achteraf mee te varen. Het was een modderig, maar een tof allegaartje !

Een dagje Brussel

Op donderdag zijn we in de gietende regen een dagje naar Brussel geweest. Dit deden we met de trein : voor vele leerlingen een hele belevenis. We stapten op in Menen en reden tot in Brussel-Centraal. We brachten eerst een bezoek aan het Vlaams Parlement. Onder leiding van een gids hebben we heel wat bijgeleerd. We hebben zelfs plaats mogen nemen in de stoelen van de volksvertegenwoordigers. Na de middag was voor de meesten het hoogtepunt : een bezoek aan de VRT ! We bezochten er de tv-studio’s van FC De Kampioenen, Het Nieuws, … en de radiostudio’s : bij MNM mochten we zelfs een babbeltje slaan met DJ Maureen Vanherberghen, die we nog kennen van Ketnet. Wat later bezochten we ook nog de studio van Karrewiet, waar we de presentatoren Jelle en Annabet mochten interviewen. Als kers op de taart kwamen we nog Helmut Lotti tegen ook : hij heeft voor ons gezongen en we mochten nog samen op de foto ook ! Het was een hele toffe belevenis. Geniet mee van de foto’s :