Zesde leerjaar

Receptie L5-L6

 

 

 

Frans – ontbijt in de klas

Tijdens de Franse les leerden we hoe je iets in een restaurant kan bestellen en leerden we ook uitdrukkingen bij het eten  gebruiken. 

We oefenden dit tijdens een ontbijt in de klas. Alles werd gevraagd in het Frans! 

 

Hoekenwerk derde trimester

Tijdens het derde trimester werken we in vier verschillende hoeken: 

  • Lego WE DO 2.0: leren programmeren bij juf Sien
  • Techniek: solderen bij meester Ivan
  • Muzische vorming: beeld: papier scheppen bij juf Celine
  • Voorbereiding zeeklas: werkbundel bij juf Celine

STEM – kermisattractie

Binnen het domein techniek zijn er vijf toepassingsgebieden: energie, informatie en communicatie, constructie, transport en biochemie. Bij deze oefening stonden transport en constructie centraal.

De kinderen maakten een draaiende miniatuur kermisattractie waarbij minstens een popje kon blijven zitten. De onderzoekende houding van de leerlingen werd hierbij gestimuleerd, door te experimenteren kwamen ze tot prachtige resultaten!

 

OriĆ«ntatieloop – donderdag 29 maart

We gingen op daguitstap naar Bulskampveld in Beernem. In de voormiddag werkten we met kaart en kompas. In de namiddag gingen we in groepjes op pad. Proficiat aan het groepje van Tiebe, Rens en Remi! Ze vonden het parcours in een recordtijd van 47 minuten.

 

Dossier 116 000 – sensibiliseringsactie Child Focus – donderdag 1 maart

Child Focus lanceerde een spel voor de derde graad van het lager onderwijs en voor instellingen die werken met 10- tot 12 jarigen. Het is niet zomaar een speldoos, maar een heuse interactieve les, geanimeerd door hun vrijwilligers. Het gaat om een detectivespel waarbij de kinderen, in kleine groepjes, levensechte vraagstukken moeten ontwarren en raadsels moeten oplossen. Deze gaan over volgende thema’s: de verdwijning van kinderen (met aandacht voor weglopers), seksuele uitbuiting en veilig internetten. De naam van het spel is ‘Dossier 116 000′, refererend naar het dag en nacht bereikbare gratis noodnummer 116 000.

De kinderen vonden het een heel fijne namiddag en leerden heel wat bij. Ze kwamen in contact met de gevaren van bijvoorbeeld foto’s of berichten online te plaatsen en zullen er in de toekomst hopelijk rekening mee houden.

 

 

 

 

Schaatsen – dinsdag 6 februari

 

 

Onze warmste actie bracht 1941,83 euro op!

 

Ketnetkoekenbak – vrijdag 15 december

Bij de voorbereiding van de winterwandeling kwamen enkele kinderen met het leuke idee om op 15 december aan te sluiten bij de Ketnetkoekenbak. Alle leerlingen van onze school, zowel de kleine kleutertjes als de grote jongens van de lagere school bakten koekjes ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel.

 

Bosdag – maandag 2 oktober

In de voormiddag gingen we op stap met Paul, de boswachter. We verzamelden bladeren voor ons herbarium. In de namiddag speelden we een bosspel. 

 

 

Hoekenwerk in de derde graad

Elke dinsdagnamiddag werken het vijfde en zesde leerjaar samen tijdens de les hoekenwerk. Een groepje grasduint in de klasbibliotheek (boekenhoek), een groepje schrijft zelf een gezelschapsspelletje (schrijfhoek), een groepje maakt een stroomkring (techniekhoek), een groepje speelt Trivial Pursuit (spelhoek), een groepje experimenteert met water (experimenteerhoek) en een groepje maakt oefeningen op de I-pad (taalhoek).

 

Modeshow – donderdag 14 september

Vorige week kregen we tijdens de les creatief schrijven de opdracht om kledingstukken te beschrijven, zoals je hoort bij de presentatie van kleding tijdens een modeshow. 

Vandaag organiseerden we onze modeshow. De leerling die beschreven werd, wandelde over de catwalk. De andere leerling las de tekst die bij de beschreven kledij paste. We hebben de modeshow voorgesteld aan onze pete- en metekindjes uit het tweede leerjaar. 

 

Dag van de sportclub – woensdag 13 september

 

 

Welkom in de derde graad! – vrijdag 1 september

Deze namiddag werkten we, met het vijfde en zesde leerjaar, in verschillende groepen: een groep maakte toastjes, een groep versierde glazen en een groep bracht een toneeltje met zelfgemaakte vingerpopjes. We toastten op het nieuwe schooljaar. Welkom in klas 5 en 6!