Zesde leerjaar

Schaatsen – dinsdag 6 februari

 

 

Onze warmste actie bracht 1941,83 euro op!

 

Ketnetkoekenbak – vrijdag 15 december

Bij de voorbereiding van de winterwandeling kwamen enkele kinderen met het leuke idee om op 15 december aan te sluiten bij de Ketnetkoekenbak. Alle leerlingen van onze school, zowel de kleine kleutertjes als de grote jongens van de lagere school bakten koekjes ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel.

 

Bosdag – maandag 2 oktober

In de voormiddag gingen we op stap met Paul, de boswachter. We verzamelden bladeren voor ons herbarium. In de namiddag speelden we een bosspel. 

 

 

Hoekenwerk in de derde graad

Elke dinsdagnamiddag werken het vijfde en zesde leerjaar samen tijdens de les hoekenwerk. Een groepje grasduint in de klasbibliotheek (boekenhoek), een groepje schrijft zelf een gezelschapsspelletje (schrijfhoek), een groepje maakt een stroomkring (techniekhoek), een groepje speelt Trivial Pursuit (spelhoek), een groepje experimenteert met water (experimenteerhoek) en een groepje maakt oefeningen op de I-pad (taalhoek).

 

Modeshow – donderdag 14 september

Vorige week kregen we tijdens de les creatief schrijven de opdracht om kledingstukken te beschrijven, zoals je hoort bij de presentatie van kleding tijdens een modeshow. 

Vandaag organiseerden we onze modeshow. De leerling die beschreven werd, wandelde over de catwalk. De andere leerling las de tekst die bij de beschreven kledij paste. We hebben de modeshow voorgesteld aan onze pete- en metekindjes uit het tweede leerjaar. 

 

Dag van de sportclub – woensdag 13 september

 

 

Welkom in de derde graad! – vrijdag 1 september

Deze namiddag werkten we, met het vijfde en zesde leerjaar, in verschillende groepen: een groep maakte toastjes, een groep versierde glazen en een groep bracht een toneeltje met zelfgemaakte vingerpopjes. We toastten op het nieuwe schooljaar. Welkom in klas 5 en 6!