Derde leerjaar a

Drukke dagen in de derde klas!

Het is soms te veel om op te noemen wat we allemaal doen in onze klas. We herhaalden natuurlijk de leerstof uit het tweede leerjaar, maar ondertussen zijn we ook al goed bezig met heel wat nieuws. Dat doen we op veel manieren. Soms moeten we luisteren en zelfstandig werken, maar evengoed voorziet de juf een hoekenwerk of een spel om de leerstof in te oefenen. We werken vaak per twee of in ons groepje. Niet zomaar, maar volgens goede afspraken. Zo leren we niet alleen samenwerken, maar ook om elkaar te helpen en ondersteunen waar nodig. Tijdens de WO-lessen mogen we ook veel zelf doen, zo knutselden we een robothand in elkaar. Wekelijks komt juf Floor op bezoek om samen met ons muziek, beweging en drama te ontdekken. Daarnaast doen we ook bij juf Drieke knutsellessen. We boetseerden een peer, knipten een gekke kat uit papier, bouwden een gekke fiets, speelden ritmische spelletjes en speelden dierentoneeltjes.

We gingen ook al op uitstap. Er was de sportdag in Popering waar o.a. boogschieten op het programma stond. De week erna mochten we de Palingbeek verkennen en we gingen ook al 2 keer naar het Kasteelpark in Zonnebeke. Eén keertje voor een sportdag van MOEV en we plantten samen met het 4de leerjaar ook heel wat bloembollen ter herinnering van WO I.

Je ziet, ons vervelen doen we niet. De tijd vliegt voorbij in onze klas!

Tot gauw!

Onze 15 derdeklassers

De derdeklassers zijn dit jaar fulltime gesplitst. 15 leerlingen volgen de lessen bij juf Drieke en juf Justine, de andere 12 leerlingen krijgen les van juf Phaedra. Hieronder vind je de leerlingen van 3A!

We hadden alvast een TOP eerste dag en starten GOED (of was het hoed?!) gemutst aan het nieuwe schooljaar!