Derde leerjaar

Oktober, ontzettend opgewekt!

Oktober was een fantastische maand. Ondertussen kennen de kinderen het reilen en zeilen in de klas, zijn ze goed gewend aan dat derde leerjaar. Tijd dus om nieuwe leerstof aan bod te brengen. Het optellen en aftrekken tot 1000 kwam al aan bod en we onderzochten ook de breuken. In de taallessen bekeken we de verschillende woordsoorten en maakten we veel oefeningen op zinsontleding. We leerden ook heel wat over het weer(bericht) waardoor we nu woorden kennen als ‘anemometer’ en ‘pluviometer’.

Dat alles doen we zo actief en afwisselend mogelijk. We werken in groepjes of individueel, met en zonder materiaal, op papier of met de iPad.

Er was ook tijd voor wat andere activiteiten. Begin oktober stond de bosdag op het programma, er was al de Dag van de Jeugdbeweging en we gingen ook naar het park van Zonnebeke voor de bos- en parkspelen.

In de muzische lessen knutselden we rond de herfst. Maar aangezien de Sint langzaam maar zeker dichterbij komt, maakten we ook een heel mooie tekening, zongen een lied over deze Super-Sint en zochten we op de computer naar leuke afbeeldingen.

Het was een hele leuke maand. We hebben veel gewerkt en de herfstvakantie kwam dus net op tijd! Na de herfstvakantie vliegen we er weer in! Tot dan!

September, een super-start

1 september was voor vele leerlingen weer wat spannend. Een nieuwe klas, 2 nieuwe juffen, een nieuw lokaal, een paar nieuwe gezichtjes … Maar ondertussen zijn we meer dan een maand verder en wat was het een mooie maand!

Er was tijd om elkaar en de gewoontes te leren kennen. Zo zetten we in op groepswerk, samen werken en samen spelen. Spelend leren werd al heel veel toegepast, op die manier was de overgang van twee lange zalige maanden niksdoen naar weer school wat minder hard ;).

We knutselden peren, gingen aan de slag met kunstenaars, schreven opsporingsberichtjes voor boeven, ontdekten hoeveel we moeten bewegen op een dag, zongen over ‘ik wil taart’ en een lied in dierentaal.

Maar vooral, het werd niet zomaar een klas, het werd ‘onze klas’. Ja, dat derde leerjaar, dat wordt een topjaar!

Liefs, juf Justine en juf Drieke