Derde leerjaar

December, de maand waarin alles een beetje anders werd …

December 2021 werd de maand waarin alles een beetje anders werd. Plots waren mondmaskers verplicht op de schoolbanken, mochten we niet meer in groepjes zitten maar allemaal apart. Er waren een aantal kinderen in quarantaine, waardoor we ook weer moesten schakelen naar een online-live-combinatie. Het werd een maand die plots wat korter werd door de verlengde kerstvakantie. Maar de proefjes mochten doorgaan. Vermoeiend voor de juf, wennen voor de kinderen :).

Maar hé! Het was ook de maand van een knotsgekke, doldwaze kerstboom. Een boom waarin alle kleuren tevoorschijn werden getoverd. Waarin onze kleurrijke Picasso-kerstbomen een glimlach op ieders gezicht toverden. Waarin we met zaklampen gekke schaduwfiguren maakten. Waarin we genoten van een alternatief kerstfeestje, want we moesten op zoek naar de dief van onze kerstpakjes.

We zijn trots op jullie! Al 4 maanden geven jullie het beste van jezelf. En dat belooft voor het komende trimester!

juf Kimberly en juf Drieke x

November = Sint-maand!

Begin november kijken wij altijd héél erg uit naar de komst van de Sint. Juf Nele had hem uitgenodigd op woensdag, maar hij was ons blijkbaar een beetje vergeten. En toen vonden we op vrijdag de valiezen van Sint & Piet, die waren ze in hun haast blijkbaar vergeten. Ze namen dan toch nog even de tijd om ons te bedanken en ons daarna te verwennen met heel wat leuks. We kregen allemaal een staf vol lekkers én onze spelletjeskast werd aangevuld met heel veel mooi materiaal. Wat waren we blij toen we alles mochten uittesten! Bedankt Sint en Piet!

Oktober, de start van een gezellige herfst!

In oktober was er de bosdag waarin we diertjes gingen zoeken in de poel in de Palingbeek. Dat was een unieke, leerrijke en toffe belevenis. Gelukkig belandde er niemand in het water! 🙂 De bladeren die we in het bos vonden vormden daarna de basis voor onze herfst-knutselwerkjes. Door middel van de druktechniek maakten we originele dieren in warme herfstkleuren.

Er waren ook heel wat actieve klasmomenten. We schakelden de iPads in om oefeningen te maken én een stappenplan te volgen om Sint & Piet te tekenen. We gingen ook aan de slag met Word. Afbeeldingen zoeken op Google en die daarna in Word kleven bleek een heuse onderneming te zijn, met leuke resultaten tot gevolg. Maar er was ook tijd voor groepswerk. Zo moesten we samen meetinstrumenten maken. Dat paste perfect in ons WO-thema rond het weer.

Af en toe was er tijd voor wat ontspanning na de inspanning. SmartGames en gezelschapsspelletjes mogen in het derde leerjaar niet ontbreken. En natuurlijk: de dag van de jeugdbeweging. Na de warme chocolademelk en het touwtrekken op de speelplaats, speelden we een heus spel. En we werden getrakteerd op ‘stuutjes met choco’!

Hoera voor een de topmaand september!

September zit erop … Het was een boeiende maand met een aantal hoogtepunten. Zo was er de veldloop waarin iedereen het beste van zichzelf gaf. We hadden ook ons bezoekje aan de kermis dankzij Comité Léonie. Maar we genoten vooral van de sfeer in onze klas, de actieve lessen en de creatieve momenten. Zoals het bouwen van een robothand of tekenen naar het voorbeeld van Thierry Poncelet. En weet je wat? We haalden voor de eerste keer 5 bollen voor onze tafelrups. Juf Drieke trakteerde met cupcakes! Hiep hiep hoi voor september! Oktober, laat maar komen, wij zijn er klaar voor!

Een prima start in de 3de klas!

Het was even wennen, zo na twee maanden vakantie … Maar eenmaal de leerlingen binnen waren in de klas verliep alles wel vlot. Een nieuwe klas, 2 nieuwe juffen, andere afspraken … De eerste twee weken namen we uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen en de nieuwe klasgewoontes onder de knie te krijgen. En dat deden we door heel veel actieve momenten in te lassen. Bewegingstussendoortjes, samenwerken per 2 of per 4, coöperatieve werkvormen, knutselen, bewegen, zingen en dansen. Dan lukt het zelfstandig werken altijd net iets beter. Want ja, ook daar hebben we tijd voor gemaakt. Tot nu toe kwam er vooral herhalingsleerstof aan te pas. Maar vanaf nu starten we ook met de échte nieuwe leerstof. En in het derde leerjaar is dat heel wat. Wat staat er als eerste op het programma, hoor ik jullie vragen? De getallen tot 1000 natuurlijk! Daar kijken de leerlingen al heel hard naar uit.Tot gauw voor een nieuwe update!