Eerste leerjaar B

MEI – Honkietonkie

Deze voormiddag trokken we naar Wervik om er kennis te maken met de organisatie ‘Honkietonkie’. De kinderen genoten van alle sport- en spelplezier! ⚽️🤸🏽🤼‍♀️

MAART  – op boerderijbezoek bij Leon Soete!

Binnen ons WO-thema ‘geef me de vijf’ gingen we op boerderijbezoek bij het gezin van Leon Soete. We moesten onze laarzen ontsmetten, maakten kennis met de kalfjes en koeien 🐮, leerden wat ze allemaal eten en drinken, hoeveel melk ze produceren per dag enz… Leon gaf ons een ritje op de tractor 🚜 en we proefden van de heerlijke verse melk 🥛.
We eindigden de rondleiding met een quiz en een lekker ijsje🍦. Bedankt aan het gezin van Leon! De kinderen vonden het geweldig !! ❤️
 
 

MAART – mmm… eiersalade

FEBRUARI – carnaval

JANUARI – activiteit ‘alles met de letter d’

Klas L1B wenst u een fijne Kerst en een gezond 2022 !

 

DECEMBER – hoekenwerk rond Kerst met focus op taal en spelling

NOVEMBER – sint op bezoek !

SEPTEMBER – Ik leer lezen, schrijven en rekenen!

OKTOBER – Ik leer schrijven

We leerden al een heleboel nieuwe letters en woorden. We gebruikten onze zandtafel, scheerschuim en ons potlood om van letters woordjes te maken! Dit kunnen we al:

 

 

 

OKTOBER – Bosdag

Het is herfst! Op maandag 11  oktober zijn we met onze klas naar De Palingbeek geweest. ’s Morgens maakten de kinderen een boswandeling samen met bostrol Boris. In de namiddag was er een bosspel met het hele lager.

 

 

SEPTEMBER – Scholenveldloop

We deden voor de allereerste keer mee met de scholenveldloop in het Kasteelpark te Zonnebeke. Proficiat Michelle en Fran met jullie 2de en 3de plaats. Ook een dikke proficiat aan alle deelnemers. Sporten is gezond!