Januari 2021

Januari was de maand die startte met een herhalingsweek en proefjes. Niet zo fijn, maar wel noodzakelijk. Zeker in tijden als deze is het belangrijk te weten wat de kinderen weten en kunnen en waar we nog moeten bijsturen. Maar hé, we deden ook heel veel interessante, leuke en leerrijke dingen.

Zowel Jolien als Kobe mochten h

un 9de verjaardag vieren in de klas. Zoals gewoonlijk werden ze echt wel in de kijker gezet met een cadeautje, een liedje, traktaat en onze ’toffe peer’. De WO-lessen stonden in het teken van ‘Bij ons in de buurt’. Na een leerwandeling door Geluveld, ontdekten we de plattegrond en de luchtfoto. We leerden een legende opstellen, namen verschillende landschappen onder de loep en schreven zelfs een brief naar de burgemeester.

Jana was even ons model om de omtrek te begrijpen én te berekenen. Concreet werken gebeurt nog vaak in het derde leerjaar, zeker ook bij meetkunde en het leren over verschillende gezichtspunten. Dan zijn we blij als we naar de blokjes kunnen grijpen. Sowieso staan er heel veel doe-activiteiten op het programma

in de derde klas. We leren heel veel door te doen. Ook in ons hoekenwerk. Daar maakten we tijd om een puzzel van de wereld te maken. Zo kwamen de leerlingen op een speelse manier in aanraking met een wereldkaart. Maar ook spelletjes rond spelling, sociale vaardigheden en wiskunde kwamen aan bod. In de muzische lessen maakten we, naar aanleiding van ons WO-thema, een eigen droomstad. Elke leerling maakte een stukje, samen vormde dat een prachtig geheel! Ten slotte sloten we de maand ook af met een partijtje schaak. We kunnen nu al heel veel stukken en daar zijn we best trots op!

Tot volgende maand voor meer nieuws?

Groetjes,

juf Drieke en juf Saar

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Geplaatst in Geen categorie.